Повик за прием на нови членови во секциите режија, продукција, камера, сценографија, костимографија и шминка, тон и монтажа, анимиран филм и сценаристи

Friday, 09 December 2022 13:06
Повик за прием на нови членови во секциите режија, продукција, камера, сценографија, костимографија и шминка, тон и монтажа, анимиран филм и сценаристи
There is no translation available.

Друштвото на филмски работници на Македонија објавува повик за прием на нови членови во секциите режија; продукција; камера; сценографија, костимографија и шминка; тон и монтажа; анимиран филм, а годинава прв пат ќе биде отворена и секција за сценаристи. Кандидати за членови на ДФРМ можат да бидат младите, идни филмски работници по завршувањето на школувањето во соодветните училишта и факултети, како и лицата кои ќе се докажат низ своите филмски дела. Сите заинтересирани кандидати можат до крајот на годината да испратат своја кратка биографија на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., а сите информации и критериумите за прием на нови членови се наоаѓаат тука.

FaLang translation system by Faboba